WeCreativez WhatsApp Support
Merhaba, Size Whatsapp Üzerinden Destek Olabiliriz
Merhaba, Telefonda hukuki danışmanlık hizmeti vermesek de randevu ve diğer talepleriniz için Whatsapp üzerinden hızlı iletişime geçebilirsiniz.

Ticaret ve Şirketler Hukuku

Şirketler Hukuku

İnsanların ticari amaç güderek yapmış oldukları girişimlere hukuksal olarak ticari faaliyetler olarak adlandırılır. Ticari faaliyetler gerçekleşirken hukuku yolları kullanmamız gerekmektedir. Örneğin ortalık gerektiren bir iş yapıyorsanız ortaklık sözleşmeleri yapmanız gerekir. Bu ve benzeri hukuk süreçler de avukatlık büromuzda sizlere yardımcı olmaktan memnun kalırız. Avukatlarımız sizlere şirketler hukuku nedir neler yapılmalıdır bilgilerini de vermektedirler. Ticaret Kanunu’nda düzenlenmiş olan şirketler beşe ayrılmaktadır.

Bunlar:

  • Adi ortaklık; en az 2 gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulanlar.
  • Kollektif şirket; en az 2 gerçek kişi tarafından kurulanlar.
  • Adi komandit şirket; en az 1 komandite (sadece gerçek kişi olabilir) ve en az 1 komanditer (gerçek veya tüzel kişi olabilir) ortak tarafından kurulanlar.
  • Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirket; en az 5 gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulanlar.
  • Anonim şirket; en az 1 gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulanlar.
  • Limited şirket; en az 1 veya en fazla 50 gerçek veya tüzel kişi tarafından, kurulanlar.

Tüm bunlar hukuku süreçler gerektirmektedir. Sözleşmeler, çekler, bonolar, poliçeler gibi bir sürü seçenek mevcuttur. Avukatlarımız sizlere bu konularda ve diğer tüm konularda yardımcı olacaklardır.

TICARET

Şirketler Hukuku konusunda hizmetler veren büromuzda şirketlere verdiğimiz hizmetler:

  • Şirket esasları sözleşmesi yapmak ve yapılmış olanlarda değişiklikler sağlamak.
  • Şirket yönetimi ile tüm davalarla ilgilenmek.
  • Şirketin idaresinin Sermaye Piyasası Kanunu’na uygun biçimde yürütülmesi üzerinde kontroller sağlamak.
  • Şirketler ve Ticaret Hukuku’na dair yapılan değişikliklere uygun hala getirilmesi.
  • Şirketler ve Ticaret Hukuku veya diğer konularda hukuki sorunlarınız olduğunda avukatlarımız tarafından yardım alabilirsiniz.

Ticaret Hukuku

Ticaret Hukuku, bir ticari işletmenin yaptığı ve yapacağı işlerden doğan yaptırımların belirlenmesi ve sorumluluk kapsamına girebilmesini temel hatlarıyla ortaya koyan anayasal düzenlemelerdir. Dar anlamda borçlar hukukundan ayrılmış olup, geniş anlamda bir bütün çerçevesinde değerlendirilebilir. Bu nedenle, ticari işletme niteliği taşıyan işletmeye sahip olan herkesi ilgilendirir.

Ticaret Hukuku Kimleri İlgilendirir?

Bu kapsamda ticari işletme sahibi olan herkes için en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Ticari işletmenin tüzel veya gerçek kişi olması fark etmeksizin hizmetimizi sunuyoruz. En iyi ve en güvenilir hizmete bizim aracılığımızla sahip olarak, doğru ve en kesin bilgiye zaman tasarrufu yaparak ulaşabilirsiniz. Ticari işletme sahibi ya da tacir sıfatı olan herkes konu dahilinde bilgi sahibi olabilir bu anlamda detaylı ve güvenilir sistemle en iyi şekilde konu hakkında emsalleri de öğrenebilirsiniz.

Borçlar Hukukundan Nasıl Ayrılır?

Ticaret Hukuku, Türk ticaret kanunu uyarınca; ticari iş niteliği taşıyan işleri ve konuları ayni zamanda tacir olarak görev yapan ticari işletme sahiplerini kapsar. Borçlar hukuku ile belirli çerçevede birbirlerine bağlıdır. Ancak, sadece ticari faaliyetlere bakılması dolayısıyla farklı kanunlardan yararlanılır. Ayrı bir hukuk dalı olarak en iyi şekilde değerlendirilmesinde sizlere yardımcı oluyoruz.